Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu tasavvur, çoklukla her seviyede cihet bileğfiiltiren bir sekans açılı iniş ve merdiven kucakerir ve yetersiz veya sıknur alanlarda sahaın velut bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya başka bir evgin durumda hızlı ve emeksiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını diremek değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından denetçi edilen mekanizma sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda nazar boncuğu yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar ivedi tavır çabucak bapnın olabilir olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Eğer bir yangın kapısı midein paha antraktştırması kuruluşlıyor ise bu durumda en esen şık ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile paylaşmak ve buna bakarak en muhik pahaı örtmek olacaktır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan binalabilmekle yanında daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun gerçek sebebi görev kaybına öz vermemesi ve daha azca maliyetle meselein tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın Bapsı üs amacı insanoğluın ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dairesel yangın merdiveni, umumiyetle silindirik veya dairesel bir saklama içre kâin spiral veya dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın kapısı yangın merdiveni çoğu kez sınırlı dış alana ehil yahut güzel duyu merakların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tekmil kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara için üretilmek zorundadır. 

Sizin sinein yangın merdiveni projelerini haklı tasarlayarak projeye oranlı yangın merdiveni uygulamasına bile karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Report this wiki page